Thursday, March 30, 2023
Home Sport Košarkaši Cibone ušli u štrajk, klub suočen s gašenjem

Košarkaši Cibone ušli u štrajk, klub suočen s gašenjem

Košarkaši Cibone jučer su odbili trenirati zbog neisplaćenih primanja. Još nije poznato hoće li ovo biti samo jednodnevni štrajk upozorenja ili dugotrajniji.

Prema rasporedu ABA lige, Cibonu u subotu 18. martačeka gostovanje kod Cedevite Olimpije, ali nije sigurno hoće li se ta utakmica odigrati. Neizlazak na parket potencijalno bi mogao značiti kraj sezone i gašenje kluba, navode hrvatski mediji.

Upitna je i budućnost trenera Josipa Sesara koji je ranije najavio da u slučaju obustave rada odnosno treninga više neće moći voditi ekipu. Igrači su Upravi ranije dali ultimatum da im do kraja februara isplati zaostale plaće. Postignut je dogovor da će se igračima platiti jedna plaća, a da druga stiže tokom marta, pa bi se kroz april, maj i junione nastavile kontinuirano isplaćivati.

Međutim, ljudi iz Uprave dogovor su prekršili već na prvom koraku. Prva zaostala plaća isplaćena je u dva dijela, ali ukupni iznos bio je manji od onoga koji igrači imaju u ugovorima. Također, u međuvremenu nije dobivena garancija da bi se do kraja tekućeg mjeseca mogla isplatiti i druga dogovorena plaća.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com