Friday, March 31, 2023
Home Sport Nizozemska i Srbija se otimale za njega: Živković će igrati za Kurasao

Nizozemska i Srbija se otimale za njega: Živković će igrati za Kurasao

Crvena zvezda je u ljeto 2021. godine dovela Richaira Živkovića i svi su se nadali da će u Beogradu uspjeti da “restartuje” karijeru koja je u padu, međutim zadržao se tek jednu sezonu i nije ostavio naročito dobar utisak.

Ekspresno se vratio u Nizozemsku gdje nastupa za Emmen, sa solidnim uspjesima, a to je uzrokovalo i da postane reprezentativac. Na kraju to nisu ni Nizozemska, a ni Srbija koje su se “otimale” za njega u tinejdžerskim danima.

Dok je blistao u dresu Groningena i privukao pažnju Ajaxa, Živković nije razmišljao o reprezentaciji Srbije i igrao je za mlađe kategorije Nizozemske, da bi sada završio na spisku njihove nekadašnje kolonije. U pitanju je Kurasao.

Očigledno je da je Živković bio u procesu promjene sportskog državljanstva i da je to FIFA odobrila pošto se našao na posljednjem spisku selekcije malene države iz Južne Amerike, navodi Mondo.

Njegov otac je iz ove zemlje koja se takmiči u CONCACAF zoni, a njegova majka je Srbijanka. Odrastao je u Nizozemske i igrao za mlađe kategorije Oranja dok ga je tražila i Srbija, a onda je polako nestao sa velike scene.

Poslije igara u Ajaxu nastupao je za Oostende, Changchun, Sheffild United, Guangzhou i sada Emmen.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com