Sunday, March 26, 2023
Home Sport Načelnik Općine Vitez primio predstavnike Karate kluba “Mladost”

Načelnik Općine Vitez primio predstavnike Karate kluba “Mladost”

U utorak, 14.03.2023. godine u uredu načelnika Općine Vitez, Borisa Marjanovića, održan je prijem sa  trenerom i šefom stručnog štaba karate kluba “Mladost” Vitez Adilović Aldinom i osvajačem zlatne medalje na Državnom prvenstvu za seniore, veterane i parakaratiste 2023 Larisom Bešićem.

Jedan od povoda je bio i osvajanje zlatne medalje karate reprezentativca u kategoriji parakaratista Larisa Bešića 19.02.2023 godine u Modriči na Državnom prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste  postao je  seniorski prvak Države u katama u kategoriji parakaratista. Laris je već drugi put za redom prvak Države u svojoj kategoriji.

Tema je također bilo i održavanje 1. kola kantonalne karate lige u organizaciji karate saveza SBK i karate kluba “Mladost” Vitez koje je održano u nedjelju 12.03.2023.godine. Učešće je uzelo 357 takmičara iz 17 klubova. Takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez  su osvojili 52 medalje  i to 24 zlatne, 12 srebrenih i 16 bronzanih medalja, te u ukupnom plasmanu zauzeli prvu poziciju, a karate klub “Mladost” Vitez proglašen za najuspješniji klub na turniru. Za najuspješnijeg takmičara ovog turnira proglašen je Adilović Hamza dok je najuspješnija takmičarka bila Adilović Zahra, oboje iz karate kluba “Mladost” Vitez sa osvojene po tri zlatne medalje.

Te predstojeće Federalno prvenstvo za djecu koje se održava u Zenici 18.03.2023. gdje se očekuje veoma dobar rezultat.

Prošle godine na Federalnom prvenstu u Mostaru naš klub je od ukupno 77 klubova zauzeo visoku drugu poziciju.

Na prijemu je šef stručnog štaba Aldin Adilović uručio načelniku Zahvalnicu za doprinos i razvoj kluba te klubsku majicu, dok je načelnik Marjanović uručio prigodan poklon Larisu za postignute rezultate.

Karate klub “Mladost” Vitez/Agencija DAN

- Reklama -

Popularno