Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Na spisku mlade reprezentacije Švedske se našla dva igrača bh. porijekla

Na spisku mlade reprezentacije Švedske se našla dva igrača bh. porijekla

Selektor mlade nogometne reprezentacije Švedske Daniel Bäckström objavio je spisak za predstojeće prijateljske utakmice protiv Škotske i Kolumbije, a na njemu su i dva nogometaša bh. porijekla.

Osim Armina Gigovića (20), koji je prethodno u prijateljskom meču debitovao i za A reprezentaciju Švedske u prijateljskom duelu protiv Islanda, pozvan je i mladi Emin Hasić (20) koji bi trebao upisati svoj debi, prenosi Klix.

Hasić igra u mladom Lecceovom timu na poziciji štopera, a prema podacima Transfermakta posjeduje i bh. državljanstvo. Visok je 191 centimetar, a karijeru je počeo u švedskom Hackenu odakle je na početku 2022. godine prešao u Lecce.

Hasić je do sada prošao sve omladinske selekcije Švedske, a nije poznato da li je do sada bio na radaru čelnika Nogometnog saveza BiH.

S druge strane, Gigović je veznjak koji ima profesionalni ugovor s ruskim prvoligašem Rostovom, ali je posljednji angažman imao u danskom Odensu za koji je protekle sezone igrao na posudbi.

Arminov otac Almir je ranije izjavio da bi volio da mu sin zaigra za Bosnu i Hercegovinu, a iako je debitovao za Švedsku još nije definitivno izgubljen za Zmajeve, s obzirom da je riječ o prijateljskoj utakmici.

Selektor Hadžibegić je najavio da će ga pratiti u budućnosti i procijeniti da li posjeduje kvalitet za našu najbolju reprezentaciju.

- Reklama -

Popularno