Friday, March 31, 2023
Home Biznis Meta nastavlja s otpuštanjima

Meta nastavlja s otpuštanjima

Kompanija Meta, koja u svom vlasništvu ima Fejsbuk, Instagram i WhatsApp, saopštila je danas da ukida još 10.000 radnih mjesta, ali i da neće popuniti 5.000 novootvorenih pozicija kako bi smanjila troškove.

U saopštenju se navodi da će ta kompanija smanjiti timove za zapošljavanje ovog mjeseca, da će dodatno smanjiti tim za tehnološka istraživanja krajem aprila, kao i biznis tim krajem maja, prenosi AP.

– Ovo će biti teško i nema načina da se to zaobiđe. To će značiti da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili dio našeg uspjeha – rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg.

Meta je na projekat ”Metaverzuma” do sada uložila milijarde dolara, ali je u februaru objavila niži profit i prihod za posljednji kvartal 2022, na šta su uticale loše tržišne okolnosti i konkrentske firme poput TikToka.

Agencija podsjeća da je iz Mete u novembru najavljeno otpuštanje još 11.000 zaposlenih.

– Kada sam govorio o efikasnosti u ovoj godini, rekao sam da će dio našeg posla uključivati ukidanje radnih mjesta, što će biti u službi izgradnje modernije, tehnički snažnije kompanije i poboljšanja naših poslovnih performansi kako bismo omogućili dugoročne ciljeve – rekao je Zakerberg, prenio je Euronews.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com