Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Makedonska reprezentativka Ana Milchevska nova igračica SFK 2000 Sarajevo

Makedonska reprezentativka Ana Milchevska nova igračica SFK 2000 Sarajevo

Ana Milchevska nova je fudbalerka u svlačionici SFK 2000 Sarajevo.

Makedonska reprezentativka pojačala je višestruke šampionke Bosne i Hercegovine u zimskom, prelaznom periodu. Ova fudbalerka, koja je rođena 2003. godine, tako nastavlja svoju karijeru u Sarajevu, a nakon potpisa ugovora nije krila svoje oduševljenje.

„Jako mi se dopada klub. Profesionalno je organizovan, mnogo se radi i disciplina se zahtjeva od igračica. Grad Sarajevo sam oduvijek voljela i ranije nisam mogla zamisliti da ću nekada živjeti ovdje igrati, međutim ta želja mi se upravo ostvarila. Mnogo mi je drago da sam postala igračica jednog od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope. Ambicije su visoke, želimo biti u vrhu svake godine, igrati zapaženu internacionalnu ulogu i jedva čekam da počnem igrati“, rekla je Milchevska, opisavši njen put u karijeri.

„Najbolje se snalazim na poziciji odbrambene igračice, igram na centralnoj poziciji i do sada sam nastupala za sve omladinske reprezentacije Makedonije, za pionirsku, kadetsku i juniorsku, te za „A“ reprezentaciju svoje zemlje što mi je veliko zadovoljstvo“.

Na kraju razgovora, Ana je otkrila koji bi broj voljela nositi na leđima, za vrijeme boravka u SFK 2000 Sarajevo.

“Voljela bih nositi dres s brojem 32. To je odvijek moj broj i donosi mi sreću. Nadam se da će tako biti u redovima mog novog kluba“, zaključila je Milchevska.

- Reklama -

Popularno