Thursday, March 30, 2023
Home Biznis Od ljeta u funkciji žičara Kotor – Lovćen

Od ljeta u funkciji žičara Kotor – Lovćen

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da će se ove ljetnje sezone građani zasigurno voziti žičarom Kotor – Lovćen. Ocjenjuje da je riječ o značajnom projektu, koji će mapirati Kotor kao značajan turistički centar.

– Žičara se čeka skoro dvije decenije, i je to priča u koju ljudi nijesu vjerovali. Sa sigurnošću tvrdim da će se građani ovog ljeta voziti žičarom. To znači da će ona biti otvorena prije ili u toku turističke sezone – najavio je Jokić u emisiji Mreža na TVCG.

Prema njegovim riječima, i samo otvaranje će biti spektakularno i na ponos cijeloj Crnoj Gori.

– Svi radovi koji se izvode su privedeni kraju, i kabine su izašle iz prozvodnje, biće to jedna ozbiljna turistička atrakcija i Kotora i Crne Gore. Ovo je jedna od rijetkih situacija u istoriji u protekle tri decenije da je koncesija koju je dala država urodila plodom, i to je nešto što treba da bude model i za druge investicije – poručio je Jokić.

Prema njegovim riječima, žičara ide sa 65 metara nadmorske visine do preko 3.000 metara nadmorske visine.

– Način na koji se pred vama otkriva Boka i Lovćen nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Žičara je fantastičan dodatak turističkoj ponudi Kotora i doprinijeće dodatno prepoznatljivosti Crne Gore – kaže Jokić, prenio je Bankar.me.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com