Thursday, March 30, 2023
Home Sport Istekao rok za žalbu: ABA liga neće razmatrati veliku sudijsku grešku na...

Istekao rok za žalbu: ABA liga neće razmatrati veliku sudijsku grešku na utakmici Splita i Partizana

Košarkaši Splita su u susretu 20. kola regionalne ABA lige kao domaćini 4. marta u punoj dvorani na Gripama izgubili od Partizana 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25).

Splićani su protiv favoriziranog suparnika odigrali ravnopravan dvoboj, no 1.5 sekundi prije isteka vremena James Nunnally pogodio je tricu i rastužio domaće navijače.

Na kraju utakmice dogodila se kontroverza s Partizanovim Mathiasom Lessortom, koji je posljednjih šest i pol sekundi bio u igri, iako je napravio pet prekršaja. No na semaforu su bila zabilježena četiri, što je dalo za pravo treneru Željku Obradoviću da ga vrati u igru, iako ga je prethodno izvadio zbog petog prekršaja.

Srpski mediji pišu da se ABA neće baviti utakmicom u Splitu jer je rok za žalbu istekao. Žalbe nije bilo, a samim time nema ni osnova da se pokreće postupak. U play-by-playu na službenoj stranici ABA lige naknadno je četvrti Lessortov prekršaj pripisan Nunnallyju, iako je očito da ga je počinio Francuz i da su ga suci prvotno dodijelili njemu.

Lessort je zatim 50 sekundi prije kraja zaradio petu osobnu, nakon čega je izašao iz igre. No vratio se šest i pol sekundi prije kraja, baš za akciju za pobjedničku tricu Partizana i ključnu obranu na pokušaju Dominika Mavre da uzvrati sa zvukom sirene.

Suci ove utakmice bili su Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, koji su sa zapisničkim stolom napravili nedopustivu pogrešku na štetu Splićana, koja je za posljedicu imala poraz domaćina. Naime, na terenu je u odlučujućim trenucima bio igrač koji je ranije isključen s pet ličnih pogrešaka.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com