Thursday, March 30, 2023
Home Sport Marčetić sa 16 godina debitovao za seniorski tim Borca: Bit ćemo sve...

Marčetić sa 16 godina debitovao za seniorski tim Borca: Bit ćemo sve bolji

Početkom decembra proslavio je 16. rođendan, a tri mjeseca kasnije jedan od sportskih snova postao mu je java.

Stefan Marčetić debitovao je za seniorski tim Borca, a utakmicu sa Tuzla Cityjem pamtit će za sva vremena.

“Kada me je trener Vinko Marinović pozvao i rekao da ulazim u igru, osjetio sam veliko uzbuđenje. Nekako mi je, u sekundi, sve prošlo kroz glavu, prvi trening i maštarije da ću jednog dana zaigrati za prvi tim. Neopisiv osjećaj koji ću zauvijek pamtiti. Imao sam i blagu tremu, ali je ona nestala čim sam zakoračio na teren. Želja mi je bila da tih nekoliko minuta u igri ispunim zadatak koji sam dobio od stručnog štaba”, priča Stefan Marčetić za Glas Srpske.

Po godinama je još kadet, ali se već “odomaćio” među prvotimcima. Prošao je trenažni dril u Antaliji, a dobrim radom zaslužio je priliku i za premijerligaški debi.

“Znam da je Vinko Marinović rekao da mi ova utakmica treba ostati u lijepom sjećanju i da mi treba biti podstrek za još bolji rad. Tako će i biti. Ovo je samo početak. Idem korak po korak i znam da samo napornim radom mogu da napredujem. Zahvalan sam svima u FK Borac za ukazanu priliku. To je još jedan dokaz da je naš klub odlična sredina za razvoj mladih igrača. Sve je na nama, a rad je jedini put ka uspjehu”, priča Marčetić.

Premijerligaški debi pamtit će i po odličnom izdanju svojih saigrača.

“Odigrali smo jednu od najboljih utakmica ove sezone. Bili smo efikasni, kontrolisali smo ritam i pobjeda nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Naše izdanje je i rezultat kvalitetnog rada na treningu, a uvjeren sam da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala. Naš cilj je jasan. Želimo da se izborimo za evropsku vizu i daćemo sve od sebe da to uradimo”, kaže Marčetić.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com