Thursday, March 30, 2023
Home Sport Lallana produžio ugovor s ekipom koja je ove sezone hit u Engleskoj

Lallana produžio ugovor s ekipom koja je ove sezone hit u Engleskoj

Brighton igra sezonu iz snova, mogao bi da se dočepa i historijskog plasmana u Evropu, a stvari koje funkcionišu ne treba mijenjati. Tu spada i status veterana Adama Lallane (34).

Iako ne igra mnogo u posljednje vrijeme, klub sa juga Engleske je Lallani produžio ugovor na još jednu sezonu i na neki način nagradio njegovu mentorsku ulogu u timu.

Ne samo da je Lallana džoker sa klupe i da iskustvom pomaže brojnim mladim igračima u timu već je u jednom trenutku tokom sezone bio i trener kada je Chelsea preoteo Brightonu tadašnjeg stratega Grahama Pottera.

Lallana je u kratkom periodu asistirao privremenom treneru Andrewu Croftsu prije dolaska Roberta De Zerbija na klupu i pokazao da klub može računati na njega i u toj ulozi.

Lallana je ove sezone odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima za Galebove, od čega 16 u Premijer ligi. Na čak 12 je bio starter i upisao je tri gola i asistenciju. U posljednje vrijeme nije u konkurenciji za tim zbog povrede, ali u Brighton računaju da i dalje može biti od koristi zbog čega su mu produžili ugovor na godinu dana.

“Nije tajna da uživam ovdje. Iako neću biti ništa mlađi, osjećam da mogu da doprinesem uspjesima kluba. Klub i pogotovo trener De Zerbi su mi to isto stavili do znanja tako da sam lako prihvatio ponudu za produžetak”, rekao je Lallana poslije potpisa novog ugovora.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com