Thursday, March 30, 2023
Home Sport Guardiola: Ne mogu ja davati golove za De Bruynea

Guardiola: Ne mogu ja davati golove za De Bruynea

Manchester City i Leipzig sastat će se na Emiratesu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka. Prva utakmica završila je 1:1.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na konferenciji za medije uoči uzvrata govorio je o pritisku koji se vrši na njega i igrače da osvoje Ligu prvaka.

“Osvajanje Lige prvaka odredilo bi moj staž u Manchester Cityju u očima javnosti, ali ja se ne slažem s tim. Nama se sudi prema rezultatima u tom takmičenju . U mojoj prvoj utakmici u Ligi prvaka pitali su me jesam li došao osvojiti takmičenje. Da sam trener Real Madrida, shvatio bih to. Koliki god napredak napravimo, neće se promijeniti očekivanja ljudi”, objasnio je Guardiola te nastavio:

“Važno je da znate da ne volim kad igrači samo zabijaju golove iz kaznenog prostora. Da, to je važno i želimo da Erling to radi, ali ako je daleko od protivničkog gola, želimo da bude aktivan. Mora učestvovati u igri. Napredovao je, ali može on još bolje”, rekao je Guardiola.

“Ovo je teška sezona za sve nas, pa i za mene. Ima tu dosta faktora, jedan od njih je i to što se igralo Svjetsko prvenstvo. Ne mogu ja zabijati golove za De Bruynea, on ima kvalitetu da to napravi. Vjerujem da će mu jednostavne stvari pomoći da igra bolje. Na primjer, da ne gubi toliko lopti. Ako bude ponavljao te neke jednostavne radnje, kretao se kako treba i napadao prostor, bit će mu lakše igrati i sjajno dodavati”, rekao je Guardiola na konferenciji za medije.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com