Friday, March 31, 2023
Home Sport Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo istragu protiv Amara Osima

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo istragu protiv Amara Osima

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv bivšeg trenera FK Željezničar Amara Osima.

Predmet istrage je sumnja o fiktivnom prikazivanju potraživanja kluba s Grbavice.

“Možemo potvrditi da je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite krivičnog postupka ne možemo davati više informacija”, rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Prema informacijama portala Istraga.ba, rukovodstvo Željezničara je podnijelo prijavu Tužilaštvu KS prije godinu i po. Nakon toga je donesena naredba o provođenju istrage, jer postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu ni postojali.

Osim se tereti da je fiktivno prikazivao potraživanja od Željezničara te tako oštetio klub s Grbavice za blizu pola miliona maraka.

Osim je za šefa stručnog štaba FK Željezničar imenovan posljednjeg dana 2018. godine. Na toj poziciji ostao je do 11. novembra 2021. godine.

On je trenersku karijeru počeo u Željinoj omladinskoj školi, a potom je preuzeo prvi tim s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa BiH. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United s kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/10. se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi Plave do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. trenirao je katarski Al Kharitiyat, a nakon Želje, bio je na klupi Veleža.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com