Thursday, March 30, 2023
Home Sport Potpisan ugovor: Zmajevi protiv Islanda i Slovačke u novoj opremi

Potpisan ugovor: Zmajevi protiv Islanda i Slovačke u novoj opremi

Nogometni savez Bosne i Hercegovine i proizvođač sportske opreme Kelme su jučer u Sarajevu potpisali ugovor o tehničkoj saradnji.

Reprezentativci naše zemlje će već u narednim kvalifikacionim utakmicama, sa Islandom i Slovačkom, nastupiti u novoj Kelme opremi, saopštio je Nogometni savez BiH.

Adnan Džemidžić, v.d. generalnog sekretara NSBiH, povodom potpisa ugovora je izjavio:

“U novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj ulazimo sa novim tehničkim sponzorom i željom da zajedničkim snagama ostvarimo plasman na ovo prestižno takmičenje. Saradnja koju smo zaključili donosi i nove benefite za obje strane. Mi sa svoje strane stremimo svojim zacrtanim ciljevima, a Kelme je kompanija koja će biti zajedno sa nama da nas prati na tom putu.“

Srđan Jaćimović, zamjenik direktora firme Jaćimović d.o.o. koja je zastupnik Kelme sportske opreme za Bosnu i Hercegovinu, je rekao:

“Ovo je za nas veoma izazovan projekat. Ozbiljan profesionalni zadatak koji zahtjeva veliku odgovornost i potpunu posvećenost. Izazov je raditi za reprezentaciju BiH na putu ostvarenja novih rezultata. Kelme kao evropski brend sa dugom tradicijom je prepoznao snagu brenda NSBiH i fudbalske reprezentacije BiH te je zajedno sa nama učestvovao u dostavljanju najatraktivnije sponzorske ponude. Materijali od kojih se proizvodi sportska oprema Kelme je reprezentativnog kvaliteta materijala, provjerena na tržištu. Stoga iskreno vjerujemo da će reprezentacija BiH u novoj sportskoj opremi ostvariti i svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu.“

Kelme je španska firma za proizvodnju sportske opreme, osnovana 1963. godine, čiji su proizvodi prvenstveno namijenjeni za fudbal, futsal, košarku, trčanje, biciklizam, kriket, tenis, kao i druge sportove.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com