Friday, March 31, 2023
Home Sport Martinez se pokajao zbog poteza u Kataru: Nisam to trebao uraditi

Martinez se pokajao zbog poteza u Kataru: Nisam to trebao uraditi

Emiliano Martinez bio je heroj i antiheroj Mundijala u Kataru. U najluđem finalu Svjetskog prvenstva (3:3) golman Argentine je u posljednjem napadu Francuske na kraju produžetaka nevjerovatno odbranio zicer Randalu Kolou Mouaniju.

Zatim je u raspucavanju odbranio penal Kingsleyju Comanu te tako odveo Argentinu prema naslovu. Nije stoga bilo čudno kada je nakon utakmice na ceremoniji dodjele nagrada on dobio onu za najboljeg golmana SP.

Martinez je nakon primanja Zlatne rukavice prvo njome mahnuo prema navijačima. Onda ju je nabio na međunožje te se okrenuo prema publici koristeći nagradu kao falusni simbol. Primitivni potez koji je Martinez izveo pred cijelim svijetom izazvao je osudu i zgražanje.

Sada je Martinez, golman Aston Ville, otvorio vrata svoje trofejne sobe u kući u Engleskoj novinaru Goala. Pričao je zanimljivosti vezane za sve pehare i nagrade, a kada su došli do Zlatne rukavice s SP, novinar mu je rekao kako sigurno zna koje će pitanje sada dobiti.

“Da, nisam to trebao uraditi. To je jedina stvar s SP na koju nisam ponosan. To je bila glupost koju sam napravio, ali uradio sam je i na Copa Americi godinu ranije, kada sam također osvojio Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana prvenstva Južne Amerike, a Argentina naslov. Prijatelj mi je prije ceremonije u Kataru rekao kako ne vjeruje da ću sada opet napraviti što i na Copi, ali nikad me nije bilo briga što radim i što drugi govore. No nakon svih kritika na to što sam uradio i kada sam malo razmislio… Žao mi je i to je doista jedino čime se ne ponosim.”

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com