Thursday, March 30, 2023
Home Sport Dogovoren spektakl: Usyk pristao na borbu uz uvjet da Fury donira novac...

Dogovoren spektakl: Usyk pristao na borbu uz uvjet da Fury donira novac Ukrajini

Nakon višemjesečnog otezanja, pregovaranja, cjenkanja i prijetnji bokserkih organizacija naređivanjem drugih borbi, svijet će ipak dočekati okršaj za ujedinjenje svih teškaških naslova između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Borba će se održati već 29. aprila na londonskom Wembleyju.

Sinoć je istekao rok do kojeg su se Fury i Usyk trebali dogovoriti oko raspodjele novca, pa iako je Ukrajinčev promotor jučer rekao da “nije izgledno da to bude sljedeća borba”, WBA je objavio da su se strane ipak dogovorile na vrijeme, iako su oba kampa zatražila dodatno vrijeme za dogovor oko detalja ugovora.

Usyk je inzistirao da se novac raspodijeli pola-pola, odnosno 60-40 posto u korist pobjednika. Fury je smatrao da Usyk ne zaslužuje više od 30 posto jer je on bolji borac i bori se pred domaćom publikom. U petak je Fury na društvenim mrežama objavio da nudi 30 posto.

“Uzmite ili ostavite. Ako nećete, borite se protiv Duboisa za nekoliko miliona dolara. Ili ako želiš pravi novac, bori se protiv mene. Svakog dana dok ne prihvatiš odbit ću jedan posto od ponude“, poručio je Fury Usyku i njegovom menadžeru.

I Usyk je prihvatio, ali uz jedan uvjet, koji je iznio u videu na Instagramu na očajnom engleskom:

“Prihvaćam tvoju ponudu od 70-30 posto za borbu 29. travnja na Wembleyju. Ali želim da mi obećaš da ćeš donirati milion funti Ukrajini odmah nakon borbe i da ćeš za svaki dan zakašnjenja narodu Ukrajine dati jedan posto svoj udjela. Dogovoreno?”

Fury još nije odgovorio na ovaj zahtjev, ali WBA je već zaključio da će se borba održati.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com