Thursday, March 30, 2023
Home Sport Barcelona optužena za korupciju i lažnu poslovnu evidenciju

Barcelona optužena za korupciju i lažnu poslovnu evidenciju

Fudbalski klub Barcelona suočava se sa optužbama za korupciju u vezi sa slučajem u koji je upleten i bivši potpredsjednik španskog sudijskog komiteta Jose Maria Enriqueza Negreira, prenosi Anadolija.

Prošlog mjeseca se pojavila informacija da je katalonski klub uplatio Negreiri i kompaniji čiji je vlasnik ukupno 8,4 miliona eura između 2001. i 2018. godine, prenosi BBC.

Sud u Barceloni danas je objavio da su katalonski klub, njegovi bivši zvaničnici i Negreira optuženi za “korupciju”, “kršenje kodeksa ponašanja” i “lažnu poslovnu evidenciju”.

Tužbe je podiglo javno tužilaštvo u Barceloni. Usmjerene su na klub, kao i na bivše predsjednike Josepa Mariu Bartomeua i Sandra Rosella.

“FC Barcelona je dobila i održavala strogo povjerljiv usmeni sporazum sa Joseom Mariom Enriquezom Negreirom na način da je, u svojstvu potpredsjednika Tehničkog arbitražnog odbora – CTA i u zamjenu za novac, Negreira provodio radnje u korist FC Barcelona”, saopštilo je tužilaštvo.

Trener Barcelone Xavi rekao je da nije upoznat s isplatama. Dodao je i da nikada nije imao osjećaj da njegov tim ima bilo kakvu prednost.

“Uvijek sam želio pobijediti, ali pošteno. Da sam mislio da varamo, otišao bih kući,” rekao je Xavi prošlog mjeseca.

Barcelona zasad nije priložila nijedan dokument koji bi išao u njihovu zaštitu.

(Anadolija)

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com