Thursday, March 30, 2023
Home Sport Kraljevi ne žele surađivati: UEFA želi vratiti novac navijačima prošlogodišjeg finala Lige...

Kraljevi ne žele surađivati: UEFA želi vratiti novac navijačima prošlogodišjeg finala Lige prvaka

Real Madrid neće surađivati s UEFA-inim postupkom povrata novca za navijače koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu Lige prvaka, saopćio je klub iz La Lige u četvrtak, navodeći da je naknada koju je predložila UEFA “nedovoljna”.

Finale u Parizu kasnilo je 36 minuta nakon što hiljade navijača Liverpoola nisu uspjele ući na Stade de France na utakmicu 28. maja, koju je Real Madrid dobio 1:0.

Francuska policija snimljena je kako koristi suzavac na navijače, među kojima je bilo žena i djece. Iako je UEFA isprva okrivila navijače engleskog kluba za kaos, upravno tijelo se kasnije ispričalo nakon objavljivanja neovisnog pregleda. U utorak je UEFA rekla da će vratiti novac navijačima Liverpoola koji su prisustvovali prošlogodišnjem finalu u Parizu i da je engleski klub potvrdio da će primijeniti shemu povrata novca koja će pokriti sve klupske ulaznice za finale.

UEFA je rekla da će navijači Real Madrida i neutralni navijači koji su ispunili kriterije povrata novca biti obrađeni putem službe za korisnike. Ulaznice za finale su koštale između 74 i 733 dolara. “Real Madrid vodi razgovore s UEFA-om s ciljem procjene odštete koja će biti ponuđena navijačima”, stoji u priopćenju Madrida.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com