Thursday, March 30, 2023
Home Sport Hadžibegić: Mešanović? Nisam imao bolje rješenje na toj poziciji, Huseinbašić ima ponudu...

Hadžibegić: Mešanović? Nisam imao bolje rješenje na toj poziciji, Huseinbašić ima ponudu Njemačke

Selektor Faruk Hadžibegić je danas objavio spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon toga je odgovarao i na pitanja novinara, a prvo je bilo o tome zašto je pozvan fudbaler Kisvarde Jasmin Mešanović.

“On je na onom spisku igrača koje su koristili Duško i Petev. Nije u zadnje vrijeme pozivan, a meni je bilo pitanje boćnih igrača. Kako sam zovnuo Stevanovića i Duljevića, a trenutno igra u Kisvardi standardno i igrao je i u našoj ligi. Nisam našao bolje rješenje na toj poziciji od njega. Znam da igra i golgetera… On je u mojoj viziji tu za bočne pozicije”, objasnio je Hadžibegić.

Govorio je i o sistemu u kojem će Zmajevi igrati.

“Naši igrači igraju u svim mogućim sistemima. Moram s njima još da vidim gdje se najbolje osjećaju. ima igrača koji ne igraju poput Hadžikadunića, pa ćemo vidjeti. Trener Mallorce kaže da se on mora da adaptira na novi sistem”, otkriva selektor.

Na spisku nema Saida Hamulića, koji je odlučio da će igrati za BiH.

Trener Hamulića mi je kućni prijatelj i izuzetno ga cijeni, ali žele da se privikne”, rekao je kratko Hadžibegić.

Na pitanje hoće li Bilbiju koristiti u startnoj postavi i o statusu Huseinbašića, rekao je:

“Na predstavljanju sam rekao da ne možemo odustati od bilo kojeg igrača. Huseinbašić je skreno pažnju na sebe i bili smo na više sastanaka s njim i njegovim ocem i menadžerom. Iznenađen sam malo jer sam mislio da će prihvatiti. Ima ponudu da igra za Njemačku i nije mi to drago. Sve sam uradio i nadam se da će ovo krenuti malo na bolje pa da mi dođemo u situaciju da kažemo “e, sad mi malo razmišljamo”. Pokušat ću da budem najpravedniji. Za Nemanju – nisam ga pozvao reda radi. Naš fudbal napreduje, a on je neka preteća. Daje golove i nisam ga zvao reda radi. Međutim, kad su tu Džeko, Demirović, Prevljak i Kodro tu…”

Dobio je selektor pitanje i zašto na spisku nema Nermina Zolotića.

“Razmišljali smo o tome. Znam da igra u Portugalu, a rekao sam ranije da ćemo koristii igrače od ranije. Nismo mogli pozvati sve odjednom, ali Zolotić je tu.”

Nedostatak prijateljskih utakmica je također “natjerao” Hadžibegića da ne pozove više novih imena.

“Volio bih da je bilo prijateljskih utakmica, pa da možemo nešto kombinovati. Ja sam išao na ono što je dosad bilo klasično. Hrabro sam se prihvatio ovoga i želim govoriti samo o prvom mjestu. Hoću da instaliram pobjednički mentalitet. Znam da nismo najbolji u grupi, ali nismo ni najgori. Želim pobjedu na startu koja će napraviti neku vrstu euforije”, istakao je Hadžibegić.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com