Thursday, March 30, 2023
Home Sport Blokiran račun NK Zvijezda, upitan nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH

Blokiran račun NK Zvijezda, upitan nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca oglasio se danas alarmantnim saopštenjem. U objavi se navodi i mogućnost istupanja iz Prve lige FBiH.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Zbog blokade računa NK Zvijezda Gradačac od strane bivšeg predsjednika Upravnog odbora upitan je nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH i u Kupu BiH.

Naime, bivši predsjednik Uprave, privrednik iz Gradačca Nurdin Peštalić, blokirao je račune NK Zvijezde Gradačac zbog “pozajmice” od strane njegove firme (TMD AGS ) u iznosu od 75.000 KM iz 2014. godine.

U periodu od 2010. – 2015. na čelu Upravnog odbora NK Zvijezda bio je gosp. Nurdin Peštalić koji je zadužio klub u iznosu od milion i po KM.

Nastali dugovi u tom periodu odnose se na Poresku upravu od milion KM, neplaćeni porezi (aktuelna uprava poreski dug trenutno sanira u iznosu od 6.000 KM mjesečno i do sada izmireno 13 rata), 326.000 KM neplaćenih faktura prema firmi Džena d.o.o. Gradačac za izgradnju stadiona Banja Ilidža (u skladu s odlukom Gradskog vijeća 326.000 KM izmirio je Grad Gradačac), troškovi prevoza prema firmi Suki turs u iznosu od 50.000 KM (sadašnja uprava izmirila 10.000 KM), ostale obaveze prema igračima i drugim dobavljačima 70.000 KM (koje su izmirene od strane sadašnje uprave) i dug tadašnjeg direktora Mustafe Peštalića iz Novog Sada prema BH Telecomu za jedan mjesečni račun od 6.000 KM (aktuelna uprava izmirila).

Današnja blokada je nastupila kada je sadašnja Uprava odbila zahtjeve i ucjene Nurdina Peštalića da podrži njegovog sina Mustafu Peštalića za predsjednika Nogomoetnog saveza grada Gradačac.

Uz pomoć Graske uprave Grada Gradačac i razumjevanja aktuelne situacije našeg kolektiva sa stogodišnjom tradicijom, u proteklom periodu je uspostavljeno normalno funkcionisanje što pokazuju posljednji rezultati na terenu.

Ovim putem želimo da upoznamo javnost s pravom istinom što je lako provjerljivo jer postoji sva dokumentacija za gore navedene činjenice. Nadamo se da ćemo uz podršku našeg generalnog sponzora Grada Gradačac uspjeti prebroditi i o uvu krizu i da će Zvijezda nastaviti takmičenja s dobrim rezultatima.”

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com