Tuesday, March 21, 2023
Home Sport Šerbečić: Atmosfera oko kluba je prije bila bolja, ne sumnjamo u kvalitet...

Šerbečić: Atmosfera oko kluba je prije bila bolja, ne sumnjamo u kvalitet koji posjedujemo

Osim trenera Mirze Varešanovića, na današnjoj press-konfereniciji FK Sarajevo uoči gradskog derbija prisutnim novinarima se obratio i prvotimac Besim Šerbečić.

Stoper bordo tima je kazao:

“Što se tiče sutrašnje utakmice, mislim da je suvišno pričati koliko znači derbi igračima i navijačima, ljudima generalno u Sarajevu. Poslije utakmice u Širokom Brijegu puni smo samopouzdanja. Pričali smo poslije Zrinjskog, mi smo svjesni kvaliteta koji posjedujemo, nismo sumnjali niti jedan posto nakon tog poraza, to smo potvrdili u Širokom Brijegu. To će nam puno značiti na psihološkom planu uoči derbija”, kazao je Šerbečić te dodao:

“Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Oni su trenutno u boljoj poziciji na tabeli, ali ima još utakmica do kraja, sve je do nas. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet, tako da mislim da neće biti problema”.

O situaciji u i oko kluba je rekao:

“Prošli put kad sam bio ovdje uzeli smo titulu, tako da je atmosfera oko kluba bila dosta bolja. Sad isto mislim da imamo dobru ekipu. Sigurno da bi podrška navijača i da igramo na svom stadionu značilo još više. Klub je jednu stepenicu više u odnosu na prije kada sam bio tu. Uslovi, stručni štab, sve je na jednom visokom nivou”.

Nosio je kapitensku traku u Širokom Brijegu.

“Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam uopšte u FK Sarajevo. Privilegija mi je što mi je šef dao odgovornost da budem kapitem, ali svjestan sam težine te trake i grba i koji nosim”.

- Reklama -

Popularno