Friday, March 31, 2023
Home Sport Bilbija: Velika utakmica za nas i Velež, mislim da će biti jako...

Bilbija: Velika utakmica za nas i Velež, mislim da će biti jako dobra

Uoči mostarskog derbija između Veleža i Zrinjskog predstavnicima medija, pored trenera, obratili su se i kapiteni ekipa.

Domaćin derbi dočekuje znatno oslabljen, jer su zbog javnih opomena suspendovani Vehabović i Hasanović, a zbog povreda odsutni Ćuković, Halilović i Karamarko. Na drugoj strani zbog povrede neće nastupiti Almir Bekić. I očekivanja igrača su u skladu sa formom – velika.

“U dobrom smo raspoloženju. Imamo sve uslove za dobru utakmicu. Tribine će biti popunjene. Naše je da pokažemo veliku energiju, motivaciju i želju. Cilj je da nastavimo pobjedonosnu seriju“, rekao je kapiten Veleža, Denis Zvonić.

“Velika utakmica za nas i Velež. Spremni smo i jedni i drugi. Mislim da će biti jako dobra utakmica“, nadovezao se kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija.

Predstojeći derbi 43. je u novijoj historiji mostarskih rivala. Prvi put nakon obnove rada Zrinjskog igrali su prije 23 godine u Sarajevu, a posljednji gradski derbi igran je u oktobru prošle godine i pripao je Zrinjskom.

I u ukupnom skoru Zrinjski je uspješniji sa 22 trijumfa naspram Veležovih 12. Čast da sudi mostarski derbi pripala je našem najboljem sudiji Irfanu Peljti.

(Anadolija)

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com