Thursday, March 30, 2023
Home Sport Zasjedala Disciplinska komisija: Borac kažnjen novčano, prijeti mu i zatvaranje stadiona

Zasjedala Disciplinska komisija: Borac kažnjen novčano, prijeti mu i zatvaranje stadiona

Fudbalski klub Borac žestoko je kažnjen zbog toga što su navijači isticali političke poruke i veličali ratnog zločinca Ratka Mladića u utakmicama Kupa i Premijer lige BiH u proljetnom dijelu sezone.

Kako je potvrđeno za Faktor tim iz Banja Luke kažnjen je novčano sa ukupno 7.500 KM, te uz prijetnju zatvaranja stadiona.

“Borac je kažnjen sa 5.000 KM pod prijetnjom zatvaranja stadiona ako se prekršaj ponovi za rasizam i političke parole”, potvrdio je za Faktor Nermin Kljajić, predsjednik Disciplinske komisije NSBiH.

Kazna se odnosi se na transparent koji su Lešinari razvili u znak podrške Rusiji, a na njemu je pisalo “Slava Rusiji” i to na dan godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

Također, treba napomenuti kako su navijači Borca na utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Rudara u Prijedoru skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića, a u tome su im “pomogli” i navijači domaćeg tima. I Borac i Rudar su kažnjeni sa po 2.500 KM.

Disciplinka komisija NSBiH na današnjoj sjednici u Sarajevo kaznila je i druge klubove. Tako će Željezničar u kasu Saveza morati platiti ukupno 3.500 KM (2.500 plus 1.000 KM). Dobojska Sloga i Velež su kažnjeni su po 1.500 KM, a Zrinjski i Čelik sa po 1.000 KM.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com