Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Trener Čelika: Mi imamo igrače koji su konobari, vojnici, policajci, ali ipak...

Trener Čelika: Mi imamo igrače koji su konobari, vojnici, policajci, ali ipak ozbiljno radimo

Nogometni klub Čelik nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, zbog finansijskih problema, odlučio je da ne igra Prvu ligu Federacije, nego da krenu ispočetka iz najnižeg ranga Zeničko-dobojskog Kantona – kantonalne lige.

Danas su nadomak plasmana u Prvu ligi Federacije i nadaju se povratku u elitni rang, kao trostruki prvak BiH, prenosi N1.

Armin Duvnjak ima odličan učinak na klupi zeničkog kluba za skoro godinu dana. Strateg crveno-crnih sa Bilinog polja u 36 mečava ostavrio je čak 31 pobjedu, upisao 4 remija i samo jedan poraz.

“Mislim da je to dobar pokazatelj kako radimo. Bez obzira što smo Druga liga Federacije BiH. Bez obzira što imamo igrače koji mimo treninga idu i na poslove. Imamo tu konobara, vojnika i policajaca. Ali, to nas ne sprječava da ozbiljno radimo. Želimo, da sve svoje resurse uložimo i napredujemo, te da naš klub vratimo na mjesto koje mu pripada.” kazao je Duvnjak.

Član Upravnog odbora Čelika, Robert Jonjić navodi, kako klub želi do kraja mandata u 2024. godini da “očisti” sva dugovanja prema potraživačima, izuzev obaveza prema poreznoj upravi.

“Dakle kada smo došli početkom 2020. godine u klub, dugovanja su bila zajedno sa obavezama prema Poreznoj upravi oko 16 miliona maraka. Moram napomentui, da je prema Poreznoj upravi imamo obaveze oko 8 miliona maraka. Danas skoro tri godine kasnije, dug je smanjem na svega 8 miliona maraka zajedno sa poreznim obavezama. Dakle ostalo je negdje približno 700 hiljada maraka prema potraživačima i dobavljačima. Moram istaći, da je veliki broj potraživača oprostio dugovanja Čeliku, tako da smo zbog toga najviše danas u veoma dobroj poziciji.” priča Jonjić.

Duvnjak i Jonjić su saglasni da Čelik ne bi bio tu gdje jeste danas, da nema najvjernih navijača “Robijaša”, ali i mnogobrojnih simpatizera i zaljubljenika u zenički tim.

- Reklama -

Popularno