Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Marca: Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića, proživljava najgori period

Marca: Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića, proživljava najgori period

Juventus je izgubio od Rome 1:0 u 25. kolu talijanskog prvenstva, a Marca piše o nastupu Dušana Vlahovića, 23-godišnjeg napadača i najskupljeg srpskog nogometaša ikad, kojeg je torinski klub u januaru 2022. platio 70 miliona eura, plus deset milion u bonusima. Vlahović je protiv Rome odigrao cijelu utakmicu, a ove sezone postigao je deset pogodaka u 24 nastupa.

Marcin naslov glasi: “Misteriozni slučaj Dušana Vlahovića: napadač od 70 miliona proživljava najgori period”. Pišu kako je Vlahović, kao i ranije, “pokazao želju i njegove brojke nisu bile potpuno loše”, ali smatraju kako je “Srbin daleko od svoje najviše razine”. Protiv rimskog kluba je, primjerice, 18 puta dotaknuo loptu, imao devet dodavanja i pucao jednom.

“Vlahović nije 100 posto spreman. Čini se kao da nije potpuno uigran s Allegrijevim napadačkim sistemom u kojem ni Di Maria nije uspio zasjati”, navode Španci. Marca ističe kako i talijanski mediji kritiziraju Vlahovića, pa ga je tako La Gazzetta Dello Sport protiv Rome opisala kao “duha”.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri brani svojeg napadača. “Vlahović zabija manje nego prije, ali dobro odrađuje ostale zadatke na terenu”, izjavio je Allegri. Marca smatra kako će Vlahović ipak biti važan dio Juventusa u narednim mjesecima, osobito zato što je Arkadiusz Milik povrijeđen, dok je Moise Kean dobio crveni karton protiv Rome.

“Vlahovićeva budućnost je otvorena. Iako su ga glasine na društvenim mrežama tokom zimskog prijelaznog roka povezivale s Real Madridom, čini se da bi prije mogao završiti u Premier ligi s obzirom na iznos koji bi za njega trebalo platiti. Ili u Bayernu koji traži zamjenu za Lewandowskog.

Juventus, koji je prije par mjeseci tražio više od 100 miliona eura, sada želi manje novca te bi bio zadovoljan kada bi vratio uloženo. Tačnije, govorimo o transferu od 90 miliona eura. Klubovi engleske lige to mogu platiti, što su već pokazali. Arsenal i Chelsea su ga već pokušali dovesti”, zaključuje Marca.

- Reklama -

Popularno