Thursday, March 30, 2023
Home Sport Italije želi organizovati EURO 2032. godine kako bi renovirala stadione

Italije želi organizovati EURO 2032. godine kako bi renovirala stadione

Iitalija će se kandidirati za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2032. godine, otkrio je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Gabriele Gravina, s glavnim ciljem rješavanja jednog od najvećih problema italijanskog nogometa – stadionske infrastrukture.

Italijanska reprezentacija nije se plasirala na posljednja dva Svjetska prvenstva, a grupu nije prošla od 2006. godine, kad je osvojila naslov prvaka. No u posljednjih desetak godina bila je vrlo uspješna na evropskim smotrama, igrala je finale 2012., četiri godine kasnije ispala je u četvrtfinalu nakon devet serija penala, a posljednje izdanje je osvojila.

“Radimo na tome da osiguramo organizaciju izuzetne priredbe kao što je Evropsko prvenstvo 2032., koje će nam omogućiti da riješimo jedan od najvećih problema koji muči nogometni svijet, a to je infrastruktura”, rekao je Gravina.

Stanje mnogih stadiona u Italiji je zabrinjavajuće, ali birokracija maksimalno komplicira klubovima bilo kakve planove za izgradnju novih, u što su se u posljednje vrijeme uvjerili Milan i Inter, koju su upravo birokraciju okrivili za odustajanje od izgradnje novog zajedničkog stadiona umjesto zastarjelog San Sira.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com