Thursday, March 30, 2023
Home Sport Ovog mjeseca kreću kvalifikacije za EP: Hadžibegić će naredne sedmice objaviti spisak...

Ovog mjeseca kreću kvalifikacije za EP: Hadžibegić će naredne sedmice objaviti spisak igrača

Naša fudbalska reprezentacija će tačno za tri sedmice odigrati prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2024. Prvi protivnik Zmajeva je Island na zeničkom Bilinom polju (23. mart, 20.45 sati), a tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj u Bratislavi.

I dok se ponovo zagrijava navijačka atmosfera oko našeg državnog tima, novi-stari selektor reprezentacije BiH rješava igračku križaljku za konačni spisak od 23 igrača, koji će objaviti iduće sedmice, a najkasnije do 9. marta, navodi Dnevni avaz.

No, s obzirom na povrede Ibrahima Šehića, Adnana Kovačevića, Matea Sušića, Miralema Pjanića i Muhameda Bešića (Pjanić i Bešić sigurno neće biti na raspolaganju selektoru za prve dvije utakmice), te činjenicu da većina standarnih reprezentativaca nisu starteri u svojim klubovima ili u takmičarskom ritmu, nije isključeno da na prvobitnom spisku igrača bude 24 ili 25 igrača.

Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Haris Hajradinović nisu igrali takmičarske utakmice skoro mjesec zbog razornih zemljotresa u Turskoj. Dennis Hadžikadunić još nije odigrao ni minut za Mallorcu. Sanjin Prcić je u posljednje dvije utakmice odigrao 24, odnosno 22 minute, Amer Gojak je tek nedavno sanirao povredu i vratio se u konkurenciju za tim, a Dino Hotić u nastavku sezone šansu za igru dobija na “kašičice”, jer mu na kraju sezone ističe ugovor sa Cercle Bruggeom.

Kada su u pitanju napadači, Smail Prevljak je u posljednje dvije prvenstvene utakmice odigrao ukupno četiri minute (jednu je bio rezerva).

Inače, selektor Hadžibegić u utorak je bio na Grbavici, gdje je gledao prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH Željezničar – Zvijezda Gradačac (2:1).

“Nema dobre reprezentacije bez igrača iz domaćih klubova”, često ponavlja prvi strateg Zmajeva.

Nema sumnje da će, stoga, na biti pozvani i igrači iz PLBiH. Također, Hadžibegić je već najavio da će na prvom spisku biti igrači koje su pozivala dva prethodna selektora, Dušan Bajević i Ivaylo Petev, a sada je tu i Benjamin Tahirović iz Rome.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com