Thursday, March 30, 2023
Home Sport Međunarodni rukometni turnir ‘Sarajevo ljubavi moja’ održat će se od 16. do...

Međunarodni rukometni turnir ‘Sarajevo ljubavi moja’ održat će se od 16. do 19. marta

Rukometni klub veterana Sarajevo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 16. do 19. marta organizovat će 1. međunarodni turnir za rukometne veteranke i veterane pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja 2023”.

Učešće na ovome velikom turniru uzet će 32 ekipe, s oko 400 učesnika. Tim povodom ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić danas je primio organizatore, s kojima je razgovarao o pripremama za turnir.

“Veteranski rukomet posljednjih godina veoma je popularan, a ovaj turnir bit će jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, tako da očekujemo vrhunski događaj. Nadamo se da će ovo postati tradicionalni turnir, te ćemo odmah po završetku ovogodišnjeg pristupiti pripremama za naredni. Današnji susret iskorisili smo da ministra Avdića, koji je velika sportska legenda, pozovemo na otvaranje turnira, da bude dio ove lijepe priče”, objasnio je bivši rukometni reprezentativac Enid Tahirović, koji je član Rukometnog kluba veterana Sarajevo i predsjednik Organizacionog odbora ovoga turnira.

Dodao je da turnir, osim sportskog, ima i turistički značaj, jer će Grad i Kanton puno dobiti od dolaska velikog broja sportista, koji se, kako prenosi, veoma raduju da će ponovo boraviti i igrati u Sarajevu.

Ministar Avdić sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da prisustvuje turniru te organizatorima poželio da sve prođe u najboljem redu. Kako dodaje, ne sumnja da će to tako i biti, s obzirom na ozbiljne pripreme.

“Sarajevo je sve češće domaćin velikih događaja u mnogim sportovima. Drago mi je da je takav slučaj i sa rukometom, da ćemo ugostiti brojne veterane, priznata imena u ovome sportu, koji je kod nas uvijek bio među najpopularnijim”, naveo je ministar Avdić.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com