Thursday, March 30, 2023
Home Sport Ivana Radović izbačena iz odbojkaške reprezentacije BiH zbog veličanja vojvode

Ivana Radović izbačena iz odbojkaške reprezentacije BiH zbog veličanja vojvode

Ivana Radović, koja je dan prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj pozira u šubari sa podignuta tri prsta, više nikada neće dobiti poziv u žensku odbojkašku reprezentaciju BiH, saznaje N1.

U Odbojkaškom savezu BiH (OSBiH) jučer je održan niz razgovora i sastanaka na kojima je odlučeno da je skandalozno ponašanje bivše reprezentativke za svaku osudu, te su čelnici Saveza odlučili kako ona više neće nositi državni dres.

Izvor iz OSBiH je za N1 potvrdio kako je tokom jučerašnjeg dana bilo riječi i o eventualnom pokretanju disciplinskog postupka, ali budući da Radović nije imala status reprezentativke na posljednjim reprezentativnim okupljanjima, to proceduralno nije bilo moguće uraditi.

Radović se nakon brojnih kritika i osuda oglasila i uputila izvinjenje.

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je za Srpskainfo Radović.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com