Thursday, March 30, 2023
Home Sport Antetokounmpo postao suvlasnik nogometnog kluba: To je prvi sport u koji sam...

Antetokounmpo postao suvlasnik nogometnog kluba: To je prvi sport u koji sam se zaljubio

Zvijezda NBA ekipe Milwaukee Bucks Grk Giannis Antetokounmpo, te najbolji strijelac u historiji hokejaške NHL ekipe Nashville Predators Šveđanin Filip Forsberg postali su suvlasnici nogometnog kluba Nashville koji igra u sjevernoameričkom MLS-u.

Uz grčku košarkašku zvijezdu u vlasničkoj strukturi kluba su i njegova braća Thanasis, Kostas i Alex.

“Moj otac je bio profesionalni nogometaš i to je bio prvi sport u koji sam se zaljubio u Grčkoj,” rekao je Antetokounmpo u izjavi na web stranici kluba.

“Kada smo moja braća i ja istraživali Nashville, znali smo da je to klub i grad u kojem želimo sudjelovati. Oduvijek sam sanjao imati nogometni klub,” dodala je jedna od najvećih NBA zvijezda.

Klub je osnovan 2017. godine, a u Major League Socceru igra od 2020. godine.

“Ovoje najsportskiji grad u zemlji i iznimno sam blagoslovljen što sam sada uključen u dva naša profesionalna tima,” rekao je Forsberg.

“Naš grad je jedna velika porodica i baza navijača, a podržavamo jedni druge na terenu i izvan njega. Odrastao sam kao navijač Liverpoola u Švedskoj, a nakon današnjeg dana sretan sam što mogu dodati drugi set boja za koje ću navijati,” poručio je sjajni švedski hokejaš.

Većinski vlasnik kluba je John Ingram, a u vlasničkoj strukturi su i slavna američka glumica Reese Witherspoon, kao i zvijezda Tennessee Titansa Derrick Henry.

“Filip i Giannis nisu samo nevjerovatni sportaši, oni su ambasadori svojih sportova, uzori milijunima i zagovornici u svojim rodnim gradovima i diljem svijeta,” kazao je Ingram.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com