Wednesday, March 29, 2023
Home BiH Ambasador Hrvatske odbacio optužbe ministra Košarca za Trgovsku goru

Ambasador Hrvatske odbacio optužbe ministra Košarca za Trgovsku goru

Hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić reagirao je na posljednje izjave ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca da Hrvatska ne dostavlja BiH dokumente vezane za studiju o utjecaju na okoliš zbrinjavanja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori i da tako pokušava izbjeći reakciju BiH.

Ambasador odbacuje optužbe bh. ministra i ističe kako je krajem prošlog mjeseca Hrvatska diplomatskim putem obavijestila BiH o aktualnom provođenju postupka određivanja sadržaja studije o utjecaju na okoliš zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori.

U izjavi za Fenu ističe kako je BiH pozvana, u skladu s Konvencijom o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, u odgovarajućem roku, službeno naznačiti svoju eventualnu namjeru o sudjelovanju u spomenutom postupku procjene utjecaja na okoliš te dostaviti eventualne primjedbe i prijedloge za koje smatra da bi trebali biti razmotreni u studiji.

Košarac sve alarmirao, Hrvatska ne odustaje od odlagališta uz granicu sa BiH
Ministar Košarac u četvrtak je saopćio kako Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH nije dostavljena nikakva zvanična informacija od Hrvatske u vezi sa zahtjevom za izdavanje uputstva o sadržaju studije o uticaju na okolinu o Centru za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Zatražio je i hitnu reakciju ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, te istakao da je o novonastaloj situaciji obavijestio ambasadora BiH u Hrvatskoj, kao i ambasadora Hrvatske u BiH sa kojim je zatražio sastanak u najkraćem mogućem roku.

Patria

- Reklama -

Popularno