Friday, March 31, 2023
Home BiH Novi direktor Granične policije stupio na dužnost, dosadašnji odlazi u SIPA-u

Novi direktor Granične policije stupio na dužnost, dosadašnji odlazi u SIPA-u

Novi direktor Granične policije BiH je danas zvanično preuzeo dužnost, a njegov prethodnik je dobio novu poziciju i riječ je o mjestu zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Danas je u sjedištu Granične policije BiH obavljena službena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg direktora Zorana Galića i novog Mirka Kuprešakovića, koji je imenovan na to mjesto od 2. marta 2023. godine.

Kuprešakovića je bivši direktor Galić upoznao s aktivnostima i rezultatima rada koje je Granična policija BiH postigla u prethodnom periodu, kao i o aktualnom stanju u Graničnoj policiji te mu poželio dobrodošlicu i uspjeh na ovom radnom mjestu.

Novi direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković kazao je kako će svoj posao obavljati profesionalno i biti ustrajan u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta te zahvalio Zoranu Galiću na dosadašnjem angažmanu u radu Granične policije BiH i poželio mu uspjeh na novoj poziciji zamjenika direktora u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com