Friday, March 31, 2023
Home Hronika Kolica spremna za reakciju: U tvornici u Kraljevu žena preminula nakon povrede...

Kolica spremna za reakciju: U tvornici u Kraljevu žena preminula nakon povrede na poslu, pozlilo još jednoj

Danka Ranković, radnica tvornice Leoni u Kraljevu, Srbija, preminula je četiri dana nakon što je povrijeđena na radnom mjestu.

Još jednoj radnici je pozlilo u fabrici Leoni u Kraljevu, saznaje Nova.

Radnici su u drugoj smeni zatekli invalidska kolica pored pulta na kojem se radi. Kako saznaje ovaj portal, u prvoj smjeni u fabrici Leoni u Kraljevu još jedna radnica požalila da ima zdravstvenih problema. Zbog toga joj je ukazana ljekarska pomoć.

„Zatekli smo invalidska kolica, valjda kad neko padne u nesvijest da ga što prije odnesu kod ljekara. Koleginici u prvoj smjeni nije bilo dobro, i odveli su je na bolnički pregled. I sve se dogodlilo na istoj liniji na kojoj je radila i Danka Ranković, koja je preminula“, kaže jedan od radnika Leonija.

Radnica Leoni fabrike u Kraljevu, preminula je četiri dana nakon zadobijene povrede na radu. Dok radnici fabrike navode da trpe veliki pritisak tokom rada i da smjene često traju i po 10 sati, u kompaniji Leoni to negiraju.

Kažu da je Danka Ranković zadobila povrede na radu 21. februara „prilikom slučajnog spoticanja i pada“. Negiraju da je radila 10 sati tog dana i cijele sedmice prije toga.

Zaposlenoj je, dodaju, na licu mjesta pružena adekvatna pomoć, nakon čega je upućena na dalje preglede i istog dana puštena na kućno liječenje. Danka Ranković je preminula 25. februara.

Radnica stara 48 godina preminula je dok je bila na bolovanju.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com