Wednesday, March 29, 2023
Home Biznis Izgradnja treće traka preko Romanije planirana sljedeće godine

Izgradnja treće traka preko Romanije planirana sljedeće godine

Potrebu za projektovanjem i izgradnjom treće trake preko Romanije Putevima Republike Srpske iduće sedmice zajedno će prezentovati delegacije Istočnog Sarajeva i opštine Sokolac. O ovoj kapitalnoj investiciji, podržanoj od Vlade Republike Srpske, kao i o nizu projekata, važnih za opštinu i za grad u Sokocu su razgovarali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik te opštine Milovan Bjelica.

Treća traka preko Romanije, projekat je čija se realizacija očekuje iduće godine, a na sastanku sa poslovodstvom Puteva Srpske delegacije grada i opštine tražiće odgovore u vezi sa početkom projektovanja i eventualnim terminom realizacije ovog projekta, prenijela je RTRS.

Kako Ćosić kaže, saobraćajnice u Istočnom Sarajevu su ključ povezivanja građana Ističnog Sarajeva i Sokoca, a upravo one nisu u sjajnom stanju.

Ključ povezivanja stanovnika Sokoca sa ostalim gradskim opštinama jeste i autobuska stanica koja je u privatnom vlasništvu, a osim obaveze da učestvuje u kupovini ovog objekta, grad investira i u izgradnju vatrogasnog doma i sanaciju glavne sokolačke ulice. Podrška grada i izgradnji Gradske kuće.

– Bitno je da Grad da podršku zbog istorije sjećanja i smještaja određenih institucija poput pozorišta, bioskopa, muzeja – kaže Bjelica.

Očekuje se da će tokom najavljene posjete Republici Srpskoj, rukovodstvo Republike Srbije takođe boraviti u Sokocu, ali kao i ranije, pružiti podršku realizaciji pojedinih projekata.

Najavljena je i izgradnja slobodne ekonomske zone na dva lokaliteta, od kojih jedan u Sokocu, najvjerovatnije u preduzeću “Nova Romanija”. U planu je i rehabilitacija Centra za proizvodnju bezvirusnog sjemenskog krompira Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, te razvoj turizma kao strateške privredne grane u ovoj opštini, izgradnjom odmarališta Soko grad.

- Reklama -

Popularno