Friday, March 31, 2023
Home Sport Džemidžiću istekao mandat: Tri kandidata za funkciju generalnog sekretara NSBiH

Džemidžiću istekao mandat: Tri kandidata za funkciju generalnog sekretara NSBiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u narednih mjesec dana trebao bi riješiti pitanje generalnog sekretara.

Adnanu Džemidžiću istekao je mandat na kraju prošle godine i on je u prethodna dva mjeseca bio vršilac dužnosti. Kako saznajemo, ovo pitanje trebalo bi biti riješeno do Skupštine NSBiH koja će biti održana početkom narednog mjeseca, piše Faktor.

Iz NSBiH nema informacije da li će Džemidžić dobiti novi četverogodišnji mandat ili će biti izabran novi prvi operativac. Generalnog sekretara trebao bi predložiti Vico Zeljković, predsjednik Saveza.

Jedna od opcija je da Džemidžić ostane i nakon tehničkog mandata, dok prema nezvaničnim informacijama postoji mogućnost da ga naslijedi neko od uposlenika NSBiH.

Nagađa se da su u igri i Jasmin Baković, koga je Džemidžić naslijedio prije četiri godine, ali i Vaso Mijanović, koji od 2021. godine obavlja funkciju direktora marketinga i komunikacija u bh. kući fudbala.

Džemidžić je za prvog operativca imenovan 17. decembra 2018. godine. Tada je uz mnogo negodovanje iz Fudbalskog saveza RS dobio mandat na četiri godine. Iz manjeg bh. entiteta tada su tražili da dobije dovogodišnji, ali je zaslugama tadašnjeg predsjednika Elvedina Begića izabran na četiri godine.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com