Thursday, March 30, 2023
Home Balkan Dječak (10) ukrao roditeljima 3.000 eura i podijelio ih školskim prijateljima

Dječak (10) ukrao roditeljima 3.000 eura i podijelio ih školskim prijateljima

U jednoj osnovnoj školi u Aleksincu u Srbiji dogodio se neobičan slučaj s učenikom četvrtog razreda koji je htio biti popularan među svojim vršnjacima pa se odlučio za neobičan način kako tu popularnost steći.

“U njihov razred došao je dječak čiji su roditelji prilično imućni. Da bi privukao pažnju prijatelja, donosio je novac u školu i vodio djecu na pizzu, kolače, kupovao im sokove… Onda je drugi dječak (10), vidjevši da ovaj ima puno prijatelja, odlučio ga zasjeniti i steći istu popularnost”, otkrio je izvor za srbijanski portal 24sedam.

Dječak je roditeljima uzeo novac i potrošio ga na svoje prijatelje.

Uzeo im je porodičnu ušteđevinu od 3000 eura (oko 5861 KM) i na velikom odmoru počeo dijeliti prijateljima. Djeca su to shvatila kao zabavu sve dok jedno dijete nije otišlo kući, a mama mu je u hlačama, koje htjela staviti na pranje, pronašla 300 eura (oko 586 KM).

Na kraju su o svemu obaviješteni roditelji, a djeca su priznala da im je njihov razredni kolega dao novac.

“Uspostavljena je komunikacija i novac je na kraju vraćen”, otkrio je izvor za 24sedam čiji su novinari pokušali dobiti i komentar od ravnateljice škole Maje Radoman Cvetićanin.

“Osnovna škola ‘Vožđ Karađorđe’ neće komentirati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je riješena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti odgojno djelovati i pružiti podršku djeci i roditeljima svim raspoloživim resursima”, stoji u saopćenju koje im je poslano iz škole.

 

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com