Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Radamel Falcao na kraju sezone napušta Španiju, prvak Malezije nudi mu višegodišnji...

Radamel Falcao na kraju sezone napušta Španiju, prvak Malezije nudi mu višegodišnji ugovor

Posljednjih godinu i po legendarni Radamel Falcao član je Rayo Vallecana, kluba koji ove sezone ostvaruje sjajne rezultate zbog kojih je dogurao do šestog mjesta La Lige, a iako je El Tigre najveće ime u klubu, on bi na kraju sezone mogao promijeniti sredinu.

Iako mu je u Madridu sigurno lijepo, izgleda kako mu iz kluba ne planiraju ponuditi novi ugovor te će on na kraju sezone kao slobodan igrač potražiti neki novi angažman. Falcao nije u cvijetu mladosti, ono najbolje što je imao je odavno dao, a posljednjih godinu ili dvije u svojoj karijeri mogao bi provesti na Dalekom istoku.

Brojni strani mediji izvještavaju kako bi 37-godišnjak mogao nastaviti karijeru u malezijskom Johoru, prvaku tamošnje Superlige u posljednjih devet sezona i apsolutnom vladaru malezijskog nogometa.

Veliku ulogu u ovom potencijalnom transferu trebao bi imati Esteban Solari, mlađi brat direktora Real Madrida Santiaga Solarija i bivši pomoćnik Javiera Mascherana u argentinskoj U-20 reprezentaciji. Prvenstvo u Maleziji je nedavno počelo, odigrana su tek dva kola, a Johor je zasad uz Sabah jedina stopostotna ekipa.

U Johoru su Falcau spremni ponuditi višegodišnji ugovor, s tim da mu ne bi stavljali ograničenja do kada će aktivno igrati. Njihova želja je da dođe u Johor, ostvari određene uspjehe kao igrač, a onda nastavi raditi kao ambasador kluba.

- Reklama -

Popularno