Tuesday, March 21, 2023
Home BiH Obustavljen saobraćaj za kamione na magistralnom putu Livno – Šuica

Obustavljen saobraćaj za kamione na magistralnom putu Livno – Šuica

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji nanosi snijeg na kolovoz, za teretna vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Livno-Šuica (Borova Glava), dok se otežano saobraća na putu Livno-Bosansko Grahovo.

Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava). Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega a izdvajamo puteve: Vlasenica – Han Pijesak (Han Pogled), Turbe – Karanovac, Ripač – Bosanski Petrovac – Ključ i Gacko -Tjentište.

Na dionici Livno – Šuica (Borova Glava) upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvajaju magistralni put Srbljani – Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija).Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na  graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Reklama -

Popularno