Friday, March 31, 2023
Home Sport Nogometni savez Slovačke poručio navijačima reprezentacije BiH da ne kupuju ulaznice

Nogometni savez Slovačke poručio navijačima reprezentacije BiH da ne kupuju ulaznice

Nogometni savez Slovačke saopštio je da će ulaznice za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine biti u prodaji od petka, 3. marta.

Utakmica 2. kola grupe J igra se 26. marta od 20.45 sati.

Navijači Bosne i Hercegovine zbog kazne koju je UEFA izrekla Nogometnom savezu BiH nakon nemilih događaja na meču Lige nacija u Rumuniji, neće moći na tribine.

Slovaci su zbog toga odlučili ulaznice prodavati samo za teritorij svoje države, a iz inostranstva kupovina neće biti moguća (geoblokada), prenosi Faktor.

Nogometni savez Slovačke preporučio je navijačima Zmajeva da karte ne kupuju preko posrednika, s obzirom na to da bi im osiguranje moglo zabraniti ulazak na tribine.

“U prethodnim danima smo zaprimili veliki broj upita naših navijača u vezi sa kupovinom ulaznica za drugu utakmicu kvalifikacionog ciklusa za plasman na EURO 2024. godine. Ova utakmica će se odigrati u Bratislavi 26. marta protiv reprezentacije Slovačke. Ovim putem obavještavamo javnost da je zbog incidenata na posljednjoj utakmici UEFA Lige nacija u Rumuniji, NSBiH kažnjen od strane Disciplinske komisije UEFA novčanom kaznom od 10.000 eura i zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u zvaničnim takmičenjima. Kako je ova utakmica prva zvanična utakmica u organizaciji UEFA, neće biti organizovan sektor za gostujuće navijače, niti će biti omogućena kupovina ulaznica za gostujuće navijače putem NSBiH”, poručili su nedavno iz krovne kuće bh. fudbala.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti 23. marta domaćom utakmicom protiv Islanda na stadionu Bilino polje u Zenici (20.45 sati). Slovaci u prvom kolu u Trnavi dočekuju Luksemburg.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com