Thursday, March 30, 2023
Home BiH Nadam se da ćete se uskoro distancirati : Ahmetović reagovao na skandalozan...

Nadam se da ćete se uskoro distancirati : Ahmetović reagovao na skandalozan odgovor Cvijanović povodom Dana nezavisnosti BiH

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu i izaslanik ovog tijela za Zapadni Balkan reagovao je na skandalozan odgovor predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na pismo koje je dobila povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ahmetoviću je komentarisao objavu Cvijanović na Instagramu, poručivši da joj želi sve najbolje za Dan nezavisnosti.

“Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agresivne komunikacije. Vjerujem vam kao predsjednici, kao ženi i važnom predstavniku odgovorne funkcije, da ćete odigrati ulogu koja će u budućnosti ujediniti, a ne podijeliti narod BiH i šire. Možete biti sigurni da ćete imati podršku iz Njemačke, ali i moju ličnu podršku. Imam mnogo povjerenja u vas – hrabrost je dobra”, napisao je Ahmetović.

 

Podsjećamo, na adresu Kabineta predsjedavajuće Cvijanović stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak u kojem čestitaju 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

“Na današnji dan prije 31. godinu građani BiH su jasno rekli da hoće da grade samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih građana i naroda, koja je priznata u Ujedinjenim nacijama. Želja mi je da BiH, kao suverena, jedinstvena i demokratska država, zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom bude ravnopravna članica EU i NATO saveza”, navedeno je u pismu koje potpisuje Sulejman Ugljanin.

Ubrzo je stigao odgovor Cvijanović, ali na Instagramu.

“Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj”, napisala je.

Željka Cvijanović tako nastavlja lošu praksu političara čije stranke imaju sjedište u Banjoj Luci, a koje ne obilježavaju praznike svoje zemlje Bosne i Hercegovine.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com