Wednesday, March 29, 2023
Home Balkan Aleksandru Vučiću u toku emisije uživo donijeli poruku: “Ovo je jako važno”

Aleksandru Vučiću u toku emisije uživo donijeli poruku: “Ovo je jako važno”

Za vrijeme emisije koja je emitovana uživo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je prišao čovjek iz njegove pratnje, kojeg je pozvao u studio da mu prenese “važnu” poruku.

Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS 28. februara naglasio da sve dok je predsjednik Srbije neće potpisati ni formalno ni neformalno priznanje Kosova niti njihovo članstvo u UN-u. Navodi da je isto rekao i svim europskim i svjetskim čelnicima i da je ta činjenica opšte poznata, prenosi Jutarnji.hr.

Za vrijeme emisije koja je emitovana uživo predsjedniku Republike Srbije je prišao čovjek iz njegove pratnje a zatim mu pokazao ekran mobitela te predao nekakve papire. Voditelj je na to pitao radi li se o nečem jako važnom.

“Da, jako je važno”, komentarisao je Vučić. Dodao je da se radi o presudi suda na kojem je nekadašnjem ministru uprave Ivanu Todosijeviću potvrđena kazna od godinu dana zatvora. Istome je kosovski sud prošle godine izrekao prvostepenu kaznu zbog izjave da je incident u Račku izmišljen i iskorišten kao povod za bombardovanje.

Trenutak “prekida” uživo emisije možete pogledati od 18:44 minute.

- Reklama -

Popularno