Sunday, March 26, 2023
Home Sport Fudbalerke SFK Libero iz Goražda pripremaju se za nastavak sezone, cilj je...

Fudbalerke SFK Libero iz Goražda pripremaju se za nastavak sezone, cilj je opstanak u Premijer ligi

Fudbalerke Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero iz Goražda počele su pripreme za nastavak prvenstvene sezone Premijer lige BiH.

Do početka proljetnog dijela prvenstva koje starta 11. marta u klubu su opredijeljeni provesti kvalitetne pripreme te obezbijediti i određena pojačanja u igračkom kadru.

Ekipi su se za sada pridružile dvije nove igračice Selma Mešanović koja dolazi iz ŽFK “Fortuna“ Živinice i Svjetlana Crnjak iz ŽFK “Lokomotiva“ Brčko.

Naš cilj za ovu sezonu je vrlo jasan, želimo da ostanemo u Premijer ligi BiH i učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Što se tiče igračkog kadra već smo obezbijedili dva pojačanja i radimo na tome da dovedemo još par igračica jer nam je to zaista neophodno zbog kvaliteta ovog ranga takmičenja”, ističe trener SFK “Libero“ Emir Sarajlić.

Dodao je da će se pripreme ekipe obaviti u Goraždu, s obzirom da su rekonstrukcijom pomoćnog stadiona stvoreni kvalitetniji uslovi. Prvu utakmicu Libero će igrati u gostima.

“Takmičenje ove sezone je trokružno, a mi smo završili prvi krug i dio drugog u kojem imamo još tri utakmice. Prvo kolo idemo u Banja Luku gdje igramo protiv Borca, potom nam u goste dolazi SFK Sarajevo, nakon čega idemo u Živinice gdje igramo protiv Fortune. Time se završava drugi krug i zavisno od toga koje ćemo mjesto na tabeli osvojiti, napravit će se i raspored za treći krug. Nama je bitno da dvije ekipe ostanu ispod nas i trenutno je takva situacija. Biće teško ali vjerujem u kvalitet ove ekipe i da uz dobre pripreme taj cilj možemo ostvariti”, kazao je Sarajlić.

- Reklama -

Popularno