Monday, February 6, 2023
Home Sport Banjalučani u dobrom raspoloženju putuju u Antaliju: Borac do vrha napunio mrežu...

Banjalučani u dobrom raspoloženju putuju u Antaliju: Borac do vrha napunio mrežu prvoligaša iz RS

Fudbaleri Borca danas su u Banjaluci odigrali pripremni meč protiv Slobode iz Bosanskog Novog, te su stigli do ubjedljive pobjede.

Slavila je ekipa Vinka Marinovića s više nego ubjedljivih 7:0, te će tako u dobrom raspoloženju otputovati na glavni dio priprema u Antaliju.

Tri gola je Borac postigao u prvom poluvremenu preko Blagaića, Tire (autogol) i Lukića, a u nastavku su mrežu Slobode tresli i Da Silva (autogol), Mrkaić i dva puta Tatar.

Ekspedicija Borca će u četvrtak u 22 sata krenuti put Antalije, gdje će tokom naredne dvije sedmice odraditi najvažniji dio priprema za proljećnu polusezonu.

Tokom boravka u turskom ljetovalištu, tim Vinka Marinovića će odigrati četiri kontrolne utakmice, a rivali su Dinamo Moskva (29. januar), Vejle (4. februar), Rodina (9. februar) i Auda (9. februar).

BORAC: Ćetković, Milojević, Vojnović, Račić, Lagundžić, Predragović, Bosančić (od 39. Moconja), Blagajić, Jurilj, Kulašin (od 39. Bogdanić), Lukić. Drugo poluvrijeme: Pavlović, Dojčinović, Šušić, Lazić, Kujundžić, Piščević, Popara, Ninković (od 80. Marčetić), Tatar, Mrkaić (od 80. Bosnić), Cvijanović. Trener: Vinko Marinović.

- Reklama -

Popularno