Sunday, January 29, 2023
Home Sport Sarajevo u pripremnom meču savladalo niželigaša, Renan Oliveira postigao hat-trick

Sarajevo u pripremnom meču savladalo niželigaša, Renan Oliveira postigao hat-trick

Sarajevo je danas u Međugorju odigralo svoj prvi pripremni meč ove zime.

Protivnik je bordo momcima bio istoimeni niželigaš iz ovog hercegovačkog mjesta, a ekipa Mirze Varešanovića slavila je sa uvjerljivih 4:0. Utakmicu je obilježio Renan Oliveira, koji je postigao hat-trick.

Dominiralo je Sarajevo od početka do kraja, ali Međugorje je pružalo zaista solidan otpor s obzirom na razliku u rangovima iz kojih dolaze ova dva kluba.

Povelo je Sarajevo tek u 38. minuti utakmice, kada je mrežu Međugorja zatresao Muharem Trako. Prvi dio utakmice je i završen rezultatom 1:0, a u nastavku Sarajevo postiže još dva gola.

Prvo u 56. minuti novajlija Renan Oliveira pogađa za 2:0 nakon dobre akcije po desnoj strani, a u 75. minuti lopta završava u mreži domaćina nakon centaršuta Ramića. Pokušao je loptu glavom zahvatiti Oliveira, ali teško je procijeniti je li je i zahvatio. Na kraju je na zvaničnoj stranici FK Sarajevo gol pripisan Oliveiri.

Oliveira u posljednjim trenucima utakmice postavlja konačnih 4:0 i kompletira hat-trick.

Sarajevo je utakmicu počelo sa sljedećih 11 igrača: Dizdarević, Mulalić, Trako, Đokanović, Tomašević, Ališah, Džafić, Guliashvili, Ramić, Avramovski i Čataković.

- Reklama -

Popularno