Sunday, January 29, 2023
Home Sport Ne mogu dopustiti da pojedinac šteti klubu: Pumas raskinuo ugovor sa Danijem...

Ne mogu dopustiti da pojedinac šteti klubu: Pumas raskinuo ugovor sa Danijem Alvesom

Dani Alves nalazi se u zatvoru zbog optužbi za seksualni napad koji se navodno dogodio krajem prošle godine.

Pumas UNAM, meksički klub u kojem brazilski reprezentativac nastupa, reagirao je izbacivanjem Alvesa iz momčadi istaknuvši da pojedinac svojim ponašanjem ne smije štetiti ugledu kluba.

Alves je proslijeđen u zatvor Brians 1, koji se nalazi u Sant Esteve Sesroviresu. Onamo ga je uputio istražni sudac zbog optužbe jedne djevojke da ju je seksualno napastovao 30. decembra u noćnom klubu u Barceloni. Sud je odredio da nema jamčevine, u strahu od toga da bi je mogao platiti i otići iz Španije.

Pumas je potvrdio izbacivanje Alvesa poručivši da “ne tolerira ništa što se kosi s duhom institucije kluba i njegovim vrijednostima” te istaknuo da njegovi igrači trebaju biti promotori ispravnog ponašanja na terenu i izvan njega te uzori u društvu. “Klub ne može dopustiti da pojedinac šteti filozofiji koja je oduvijek bila primjer razvoja mladih sportaša u zemlji”, dodaje se.

Alves je porekao sve optužbe. Od 2017. godine je oženjen, a u Barcelonu je u vrijeme navodnog napada došao na sprovod punice. U karijeri je osvojio čak 43 trofeja, što ga čini najtrofejnijim nogometašem ikad. U Barceloni je igrao od 2008. do 2016. te u sezoni 2021./2022., nakon čega je potpisao za Pumas UNAM.

- Reklama -

Popularno