Sunday, January 29, 2023
Home Sport Jonquel Jones predstavljena u novom klubu: Osjećam da je ovo pravi potez

Jonquel Jones predstavljena u novom klubu: Osjećam da je ovo pravi potez

Nakon što je cijelu karijeru provela u Connecticutu, Jonquel Jones je sada odlučila da promijeni sredinu i postala je nova igračica New York Libertyja.

“Uzbuđen sam što sam ovdje. Zadovoljstvo mi je što sam dio ove organizacije,” kazala je Jones. “Kada sam prošle godine igrala protiv Libertyja, vidjela sam promjenu u kulturi. Način na koji su igrali, visokooktanska košarka. Željela sam biti dio toga, biti u gradu kao što je New York, to govori za sebe. Osećam da je ovo pravi potez. Znam da je ovo pravi potez za ovo poglavlje u mom životu.”

Jones je predstavljena u novom klubu nakon što je stigla sa razmjene između Connecticuta i New York Libertyja.

“Za mene kad god imate priliku da dobijete nekog ovakvog, skočite na to,” rekao je direktor Libertyja Jonathan Kolb. “Igrači kao što je Jonquel ne postaju često dostupni. Uparivanje sa Sabrinom Ionescu je uzbudljivo. Oni će biti dinamičan duo još dugo vremena.”

Kolb je rekao da već godinu dana ima dres Libertyja za Jones u svojoj kancelariji, nadajući se da bi ona mogla postati dostupna. Imala je još godinu dana ugovora sa Sunom prije nego što je rekla organizaciji da želi igrati na drugom mjestu ove sezone.

- Reklama -

Popularno