Monday, February 6, 2023
Home Sport Musa: Ne igrate za svoju zemlju zbog novca ili slave, već zbog...

Musa: Ne igrate za svoju zemlju zbog novca ili slave, već zbog toga jer to volite

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igra fantastičnu sezonu za Real Madrid te je trenutno jedan od najboljih igrača u Evropi.

U intervjuu za stranicu basketnews, Musa je pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri, kako klupskoj tako i reprezentativnoj. Pričao je o svom košarkaškom putu, NBA ligi i povratku u Evropu. Naveo je kako je odlazak iz NBA iskoristio kao motivaciju za budućnost, prenoi N1.

“Sve se u životu događa sa razlogom. Pa sam to iskoristio kao motivaciju. Zaslužan sam ljudima u Breoganu što su mi pružili toliko ljubavi kakvu nikada prije nisam osjetio. To mi je pomoglo da dođem u Real Madrid”, rekao je Musa.

Također, dodao je činjenicu da mu je Kobe Bryant uzor iz djetinjstva. U kontekstu reprezentacije, rekao je kako se on, ali i njegovi saigrači, trude narod i zemlju učiniti ponosnom.

“Igram u najboljem klubu u Evropi, ali kad se vratim u svoju zemlju, ništa nije lako. Na kraju dana, ne igrate za svoju zemlju zbog novca ili slave. Vi igrate jer to volite. To je nešto što nas gura”, izjavio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

- Reklama -

Popularno