Monday, February 6, 2023
Home Sport Guardiola brutalno iskren: Ne prepoznajem svoj tim, Arsenal će nas uništiti

Guardiola brutalno iskren: Ne prepoznajem svoj tim, Arsenal će nas uništiti

Manchester City je sinoć sa 4:2 uspio da savlada Tottenham i ostane u trci za šampionsku titulu s Arsenalom.

No, imali su Građani ogromnih problema na ovom meču, pošto su na poluvremenu gubili sa 0:2. Uz malo sreće uspjeli su da preokrenu, ali je Pep Guardiola svejedno bio jako nezadovoljan.

Poslije utakmice ja dao brutalno iskrenu i otvorenu izjavu o svom timu.

“Sve nam je falilo. Volje, strasti, vatre, želje da pobijedimo od prvog minuta. Isto je sa navijačima Cityja, tihi su bili 45 minuta. Želim svoje navijače nazad. Daleko, daleko smo od toga da se takmičimo na najvišem nivou. Imamo rivala poput Arsenala koji ima tu vatru. Dvije decenije nisu osvojili Premier ligu. Objašnjavam realnost, sve je ugodno u Cityju, ali rivali ne čekaju. Nisam prepoznao svoj tim, tim koji je prije imao strast i želju da trči. Daleko smo od tima koji smo imali u prethodnim sezonama. Da li mislite da će se ovakav preokret desiti svaki put? Neće. Imali smo sreće danas. Ako želimo da osvojimo nešto ili da se takmičimo, ali žaljenje, žaljenje – nema šansi da ćemo osvojiti išta“, rekao je brutalno iskreni i otvoreni Guardiola.

Sinoć je protiv Tottenhama zablistao Riyad Mahrez, ali Guardiola je podsjetio da je Alžirac bio jako loš u prvom dijelu sezone.

Riyad Mahrez, kakav igrač. Prije Svjetskog prvenstva, kao da je bio na odmoru. Sada je shvatio. Da li mislite da ćemo smanjiti razliku u odnosu na Arsenal sa načinom na koji igramo? Nema šansi. Mi smo tim sretno cvijeće, svi fini i dobri. Ja ne želim da budem to sretno cvijeće, želim da pobijedim Arsenal. Ako igramo na ovakav način, Arsenal će nas uništiti”, dodao je Guardiola po kraju meča.

City je trenutno na pet bodova iza Arsenala, ali ima utakmicu više. Topnici u nedjelju dočekuju Manchester United, a City isti dan Wolvese.

- Reklama -

Popularno