Tuesday, January 31, 2023
Home Sport Bivši reprezentativac BiH osuđen zbog nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu

Bivši reprezentativac BiH osuđen zbog nanošenja teške tjelesne povrede sugrađaninu

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas 43-godišnji nogometni trener Mirko Hrgović, osuđen je na splitskom Općinskom sudu zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede sugrađaninu. Dobio je uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Prema nepravomoćnoj presudi, Hrgović je pred jednim ugostiteljskim objektom 2. avgusta 2014. udario sugrađanina u glavu oštricom razbijene staklene čaše. Od udarca mu je nanio ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do 10 centimetara. Hrgović se na sudu branio da je reagirao nakon što ga je navodno alkoholizirani sugrađanin vrijeđao te spominjao mu sestru i porodicu. Dodao je da nije reagirao na njegov zahtjev da se udalji.

Došlo je, tvrdio je, do naguravanja. Nakon toga je Hrgović zamahnuo rukom u kojoj je bila staklena vinska čaša te ga udario u lice. Hrgović je rekao i da je kontaktirao čovjeka kojeg je udario želeći izgladiti sukob. On navodno nije želio prihvatiti izvinjenje već je tražio novac za naknadu štete u iznosu između pet i 10 hiljada eura. Kad je shvatio da ga isključivo zanima novac, Hrgović se prestao javljati na pozive i sve je došlo do suda.

Sudski vještak je zaključio da je povreda nastala od ranije razbijenog predmeta koji ima šiljasti dio, ne od pucanja čaše pri udarcu.

- Reklama -

Popularno