Monday, February 6, 2023
Home Balkan Zelenski se obratio liderima u Davosu: Rusija je već zaslužila mjesto među...

Zelenski se obratio liderima u Davosu: Rusija je već zaslužila mjesto među teroristima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se iz Kijeva obratio globalnim liderima okupljenim na Svjetskom ekonomskom forumu. Ponovio je da će Ukrajina pobijediti, iako nije započela rat.

Mi ćemo ga (rat) završiti“, poručio je ukrajinski lider.

Dodao je da je Ukrajina snažna i odlučna, ponavljajući svoj zahtjev saveznicima da nastave opskrbljivati njegovu vojsku vojnom pomoći. Zamolio ih je da povećaju “brzinu donošenja odluka” koje se tiču takvih isporuke oružja.

Vrijeme koje slobodan svijet koristi za razmišljanje teroristička zemlja koristi za ubijanje“, naglasio je. Tvrdi da će isporuka sustava protuzračne obrane omogućiti ukrajinskim snagama da se suoče s ruskim raketnim napadima, piše Sky News.

Podsjetimo, Nizozemska je sinoć potvrdila da će poslati Patriote Ukrajini. Zelenski je komentirao i poziciju Rusije u svijetu, naglasivši da nije siguran što će biti u budućnosti.

Mislim da je Rusija već zaslužila mjesto među teroristima i to više ne ovisi o njezinu vodstvu“, rekao je.

Zelenski je istaknuo da njegova zemlja inzistira na tome da Moskva mora “poštivati teritorijalni integritet Ukrajine”. Na pitanje brine li se za svoju sigurnost odgovorio je da se ne brine. Osvrnuo se i na pad helikoptera u okolici Kijeva, kazavši da “ne postoje nesreće u ratu”.

Ovo nije nesreća jer je izazvana ratom, a rat ima više dimenzija. U ratu nema nesreća“, dodao je.

Patria

- Reklama -

Popularno