Wednesday, February 8, 2023
Home Biznis Mostar uvodi turističku karticu Mostar PASS

Mostar uvodi turističku karticu Mostar PASS

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara održanoj u utorak donesena je Odluku o uvođenju Mostar PASS – turističke kartice.

Mostar Pass je kartica namijenjena turistima i posjetiteljima kojoj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti te ponuditi dodatni alat za pregled odredišta kako bi imali ispunjen i kvalitetan boravak u gradu.

Kartica nudi sljedeće pogodnosti: turistički potencijali na jednom mjestu, kupnja proizvoda u trgovinama i obrtničkim radnjama, konzumacija hrane i pića u mostarskim ugostiteljskim objektima, noćenje u hotelima, motelima i drugim smještajnim objektima, posjete muzejima, sakralnim objektima, galerijama, radionicama i drugim atrakcijama, te kulturnim događajima i sličnim manifestacijama.

Mostar Pass kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon njezine kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi.

Gradsko vijeće Grada Mostara donijet će Odluku o cijenama kartica najkasnije u roku od tri mjeseca prije početka njene primjene, a prihodi ostvareni od prodaje Pass kartice idu u budžet Grada Mostara.

Promoviranje Mostar Pass kartice bit će uneseno u marketinški plan Grada, kao i putem marketinških organizacija, turističkih agencija, Turističke zajednice Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Grada Mostara.

- Reklama -

Popularno